2013. szeptember 11., szerda

Víkend pogácsa

Ez az a pogácsa, amiből, ha csak magunk vagyunk fél adagot szoktunk csinálni, és nem nagyon van rá ideje, hogy kihűljön...kukucskálunk befelé a sütőajtón, hogy mikor lesz már kész, és még melegen eltűnik...:) Ha vendégek jönnek kell az egy adag, amiből 3 nagy tepsi lesz...

Hozzávalók:

1 kg liszt
40 dkg margarin
5 dkg só
30 dkg főtt krumpli
2 dl tejföl
2 tojás
5 dkg élesztő
1 dl tej
pici cukor az élesztőhöz
reszelt sajt
tetejére tojás

Elkészítése:

Az élesztőt felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval jól összedolgozzuk. Egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük.

Másnap kinyújtjuk, reszelünk rá sajtot (többfélével próbáltuk már, a csízió feltétsajt a legfinomabb erre a célra). Hajtogatjuk: alulról,felülről jobbról balról, utána pihentetjük egy fél órát. Ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, tetejét késsel rácsosra vágjuk, tojással megkenjük és közepes nagyságú pogácsákra szaggatjuk.

200 fokra előmelegített sütőben megsütjük.


2 megjegyzés:

  1. A tésztába is kell sajot gyúrnit, vagy csak a szóráshoz kell?

    VálaszTörlés
  2. A tésztájába nem gyúrtam sajtot, csak a hajtogatás előtt szórtam meg.

    VálaszTörlés